Fiskeutstyr

Bli klar for din første fisketur

Bli klar for din første fisketur

Fiskeri er en stor del av den norske kulture, og det er noe som er veldig udbredt i Norge både i erhvervsmessig forstand og som hobby. Mange nordmenn driver altså med fiskeri som hobby eller sport, og det skyldes ikke minst at Norge er et fantastisk land å fiske i. Her er det masse innsjøer og elver – samt havet selvfølgelig – som byr på fisk av alle størrelser og typer. Det skyldes også at det er så utrolig mange gode ting ved å fiske. Først og fremst er det avslappende men også spennende og interessant på samme tid, det kan være sosialt, det er utfordrende og byr alltid på muligheten til å utvikle seg, og så gir det selvfølgelig gode muligheter for å fisk med seg hjem til å servere med middagsbordet.

Hvis du ikke allerede fisker, da er du kanskje interessert i å begynne med det. Og hvordan kommer du da i gang med dette? Først og fremst er det greit å vite at det er lov for alle å fiske fritt i sjøen med håndsnøre eller fiskestang, tilmed helt graits. I ferskvann gjelder litt andre regler. Her er det krav på at personer over 18 må ha fiskekort og betale Fiskeravgift. Har du dette, da er du klar for å begynne å fiske!

Som nybegynner er det noe utstyr du MÅ ha for å komme i gang. Det er forskjell på om du skal kystfiske eller havfiske, hvor du fisker og hvor mye du vil gå opp i det. Derfor kan du starte helt grunnleggende og bygge det opp etterhvert. Som basis må du skaffe deg en fiskestang og en snelle. I forhold til stangen kan du blant annet velge mellom havfiskestenger eller haspelstenger, som nok er de mest vanlige. Snellen du kjøper må selvfølgelig passe til dette. I tillegg trenger du en sene/line samt noe lokkemiddel. Her er det en god idé å ha et utvalg av sluker til saltvann og et utvalg til ferskvann, slik at du har muligheten for å fiske begge steder. Da har du det grunnleggende for å begynne med fisking!

Det kan selvfølgelig også være nødvendig med noe tilbehør i form av oppbevaring, nett, bekledning, kniver og så videre. Men start simpelt og bygg på underveis når du blir klokere på dine preferanser og behov. Har du derimot erfaring med fisking, da kan du allerede nå velge utstyr som passer spesifikt for dine behov. Og det kan være at du er litt interessert i å begynne med trolling og derfor vurderer å kjøpe deg utstyr som egner seg for dette i steden. 

Hos Jaktogfriluft.no kan du finne et imponerende stort utvalg av fiskeutstyr. Der får du alt du trenger for å komme i gang med fisking som nybegynner, men sortimentet inkluderer også masse utstyr til de mer erfarne fiskere. Du kan velge mellom masse ulike produkter samt en lang rekke varianter innen hver kategori. Besøk nettsiden i dag, og finn ditt første fiskeutstyr slik at du kan begynne å fiske i din fritid.