Barn

Skal det arrangeres dugnad til russetiden?

Det kan ta litt penger å arrangere en heidundrandes russetid som man vil huske for alltid. Det skal være penger til først og fremst russebussen eller bilen, og deretter å investere i russeklær, logoer, konsept, låter og eventuelle arrangementer. Det skal derfor planlegges litt økonomi, og hvordan man skal finansiere alt det. Det er derfor en god idé å vurdere en russedugnad som egentlig er en helt vanlig dugnad.

1. Dugnad en gammel tradisjon, med nytt flair

Dugnad er bare en gammel tradisjon hvor mennesker går sammen om å skape eller utføre noe for et fellesskap. Det er ulønnet og mennesker gjør det frivillig for å skape noe godt for andre. Det samme gjelder så for en russedugnad, hvor det kan komme både russ og andre sammen for å spare opp litt penger. Dette er også en god måte å bli bedre kjent på og å styrke dynamikken i gruppen. Derfor kan det være en gøyal ting å arrangere en russedugnad, og trenger i hvert fall ikke å føles ut som noe kjedelig. Det er bare å tenke litt utover boksen og å være kreativ.

2. Hvordan arrangere russedugnad

Det er mange måter man kan arrangere en russedugnad. Det kommer derfor an på hvordan det skal utføres – om det er å gå fra dør til dør, eller kanskje lage en stand hvor dere kan selge noen produkter? Salgsdugnad er i hvert fall en god måte å tjene penger på, og det finnes i dag mange gode dugnadsprodukter på markedet. Dugnadsprodukter kan være kakebokser, julepynt eller kort, syltetøy, sokker, toalettpapir, tennbriketter og mye annet. Poenget er at det skal være enkelt å selge, og mange leverandører for dugnadsprodukter har gjort det enkelt som mulig for grupper å få i gang en dugnad. Deretter er det bare å planlegge når dette skal utføres, og hvor lang tid det tar.